Als werkgever of werknemer kun je op een bepaald moment behoefte hebben aan bijstand door een arbeidsrecht advocaat. De meeste mensen denken bij dienstverlening door advocaten meteen aan conflicten en het is ook zeker zo dat je hen daarvoor in kunt schakelen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan zaken als:

  • arbeidsconflicten
  • ontslagkwesties
  • reorganisaties

Dit zijn allemaal situaties waarbij de hulp van een arbeidsrecht advocaat zeker aan te bevelen is. Het zijn vaak ook vervelende momenten, momenten waarbij je als werkgever en werknemer echt lijnrecht tegenover elkaar kunt komen te staan. Dit kan het lastig maken om nog op een goede manier eruit te komen, het kan soms echt leiden tot een flink conflict, waar geen weg meer uit lijkt te zijn. Maar jullie zullen er uiteindelijk toch uit moeten komen, de reorganisatie zal voor je bedrijf noodzakelijk zijn en het kan hierom noodzakelijk zijn om personeel te ontslaan of om hen een andere functie te geven. En conflicten over bijvoorbeeld werktijden, pauzes, vakanties en al dat soort zaken meer zul je ook goed opgelost willen zien. Anders wordt het werken of de onderneming draaiende houden wel erg lastig. De hulp van een arbeidsrecht advocaat kan dan goed van pas komen, om ervoor te zorgen dat jullie eruit komen en weer op een goede manier verder kunnen gaan of op een goede manier uit elkaar kunnen gaan.

Arbeidsrecht advocaat kan problemen voorkomen

Maar een arbeidsrecht advocaat kan niet alleen maar ingezet worden om problemen op te lossen, deze kan ook ervoor zorgen dat er problemen voorkomen worden. Op wat voor manier kan dit nu gedaan worden? Door bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat er vanaf het begin al goede afspraken gemaakt worden. Als alles van tevoren op de juiste wijze vastgelegd wordt, waarbij afspraken voor alle partijen duidelijk zijn, dan hebben jullie iets waarop jullie terug kunnen vallen. Als jullie samen met de arbeidsrecht advocaat vooraf helder hebben vastgelegd hoe er gehandeld wordt in het geval van ziekte of met betrekking tot de proeftijd, dan weet iedereen vooraf al waar hij of zij aan toe is. Bovendien is er zo minder grond voor het ontstaan van conflicten, jullie hebben immers beide ingestemd met het contract door middel van ondertekening. Ook kan een arbeidsrecht advocaat helpen met het opstellen van een gedragscode, wat ook weer veel duidelijkheid verschaft en conflictsituaties kan voorkomen.

Van der Hel Advocaten

Zoek jij een goede arbeidsrecht advocaat? Dan ben je bij Van der Hel Advocaten op de juiste plek! Zij kunnen jou helpen op het moment dat er al sprake is van een conflictsituatie, zij proberen er dan voor te zorgen dat er een goede oplossing gevonden wordt voor de ontstane situatie. Maar ook kunnen zij jou bijstaan met het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen, zoals het opstellen van heldere contracten en protocollen. Voorkomen is immers beter dan genezen en dat geldt ook zeker hiervoor! Immers, komt liever niet in een conflict terecht waarbij je een arbeidsrecht advocaat in moet schakelen, dat zorgt voor vervelende toestanden. Doordat dit advocatenkantoor al vele jaren ervaring heeft met dit rechtsgebied, kunnen zij jou uitstekend adviseren en bijstaan in allerlei verschillende zaken die op dit vlak kunnen spelen. Op hun website kun jij hier meer over lezen, maar ook kun je natuurlijk gerust contact met hen opnemen om meer duidelijkheid hierover te krijgen. Zij kunnen jou bijvoorbeeld helpen bij onderhandelingen en contracten en vergeet niet dat met een duidelijke communicatie vaak al veel opgelost kan worden. Zoek jij een goede arbeidsrecht advocaat, of je nu werkgever of werknemer bent, dit advocatenkantoor kan jou zeker bijstaan!