Ruim twee maanden geleden heb ik een nieuwe baan gekregen. Ik werkte hiervoor voor een ander bedrijf en had het daar lang naar mijn zin. Ik vond het werk erg leuk en had veel leuke collega’s. Ik merkte echter dat ik weinig kansen had op promotie. Ik had al verschillende keren gesolliciteerd binnen het bedrijf, maar werd niet aangenomen. Ik hoopte om teamleider te worden van het team waar ik in werkte toen mijn baas wegging, maar tot mijn verbazing werd er iemand van buitenaf aangenomen. Ik zag dat veel vrienden van de leidinggevende werden aangenomen en ik had zodoende weinig kans. Gelukkig vond ik een baan bij een ander bedrijf. De functie is vergelijkbaar met de teamleider functie en ik voldeed aan het gewenste profiel. Het bedrijf waar ik nu voor werk is nog niet zo oud en ze hebben veel jonge werknemers, daarom wilden ze iemand met ervaring aannemen. Het bedrijf verkoopt vergelijkbare producten met het bedrijf waar ik voor werkte en ik voelde mij al snel thuis. In het team werken veel jonge mensen met talent, ik merkte echter dat zij niet goed genoeg waren met Excel. Wij werken veel met dit programma, maar veel teamleden hadden niet genoeg ervaring. Ze zouden veel voordeel hebben aan het volgen van een Excel cursus en ik wilde dat ze dit zouden volgen. Mijn manager vond het een Excel cursus een goed idee en zei dat er een budget beschikbaar voor was. Zolang ik een geschikte Excel cursus zou vinden die binnen het budget zou passen, dan zou hij het goedkeuren. Niet alle teamleden hadden een cursus nodig, maar 5 werknemers zouden er veel voordeel aan hebben.

Een Excel cursus via HR-ICT Opleidingen

Online zocht ik naar bedrijven die een Excel cursus konden verzorgen. Er zijn veel bedrijven die dit doen en ik wist dat het niet moeilijk zou zijn om een bedrijf te vinden. Het zou lastiger worden om een cursus te vinden die aansloot op wat de werknemers nodig hadden en die niet te duur zou zijn. Veel bedrijven vielen af, omdat de lesstof niet voor ons geschikt zou zijn, een aantal andere bedrijven ware te duur. Op de website vandijkcomputeropleidingen van het bedrijf HR-ICT Opleidingen vond ik wel een geschikte Excel cursus. Dit bedrijf kon de cursus aanpassen aan onze wensen en kon de cursus bij ons op het bedrijf geven. Ik had een goed idee van welke onderwerpen besproken zouden moeten worden en dit was geen probleem. Het bedrijf had geschikt lesmateriaal en kon dit behandelen. De prijs voor een spoedcursus van 1 dag kwam overeen met het budget en een leraar kon alle onderwerpen bespreken. Mijn manager keurde de cursus goed en we maakten een afspraak voor over een paar weken.

Een zeer goede cursus

De Excel cursus werd twee weken geleden gegeven bij ons op het bedrijf en ik was er zeer tevreden over. Ik had van te voren het materiaal bekeken en kwam af en toe kijken tijdens de cursus. De teamleden zeiden dat ze veel aan de cursus hadden en dat de oefeningen overeenkwamen met echte situaties. Ze gebruiken de formules en functies die ze geleerd hebben en werken hierdoor sneller met het programma. De teamleden vonden het leuk om te volgen en gaven aan dat ze in de toekomst nog meer willen leren. De Excel cursus via HR-ICT Opleidingen was erg goed en wij zijn er erg tevreden over.

  • Wij konden de cursus aanpassen
  • De prijs was goed
  • Het materiaal was erg goed
  • De oefeningen waren bruikbaar
  • Iedereen heeft veel geleerd