Ik heb al jaren een opruimprobleem. Het is niet dat ik niet wil opruimen, maar dat ik veel moeite heb om dingen weg te gooien. Ik denk dat ik dit van mijn ouders heb, want mijn moeder had het ook een beetje. Toen ik klein was hadden we niet veel geld in het gezin. Mijn broer en ik moesten vaak dezelfde dingen delen en er werd niet vaak iets nieuws voor ons gekocht. Ik droeg als kleine jongen vaak de kleding die hij voor mij had gedragen. Hij is tweeënhalf jaar ouder, waardoor ik zijn kleding kon dragen wanneer hij te groot er voor werd. Veel andere spullen die we in huis hadden kwamen ook vaan van vrienden, of familieleden. Mijn ouders hebben mij altijd geleerd om erg zuinig met spullen om te gaan. Dit heeft ook veel voordelen, een bekend gezegde is wie wat bewaart heeft wat. Tegenwoordig leven we in een maatschappij waar het heel normaal is om veel spullen te kopen en daarna weer weg te gooien. Wensen kopen veel dingen omdat het goedkoop is en niet omdat ze het nodig hebben. Hierdoor gaan veel mensen op een slechte manier met hun spullen om. Ik heb altijd geleerd om spullen te bewaren en om goed na te denken voordat je iets weggooit. Het probleem voor mij is dat ik veel spullen te lang bewaar. Ik denk altijd dat ik iets later nog kan gebruiken. Hierdoor staat mijn huis vol met spullen die ik nooit gebruik. Een paar weken geleden kreeg ik door dat ik er iets aan moest doen. Ik merkte dat ik steeds meer spullen kreeg en dat ik hulp nodig had van een opruimcoach. Ik vind het erg moeilijk om te zien wat weinig waarde heeft en wat nog bruikbaar is, ik hoopte dat een opruimcoach mij daarbij kon helpen.

MetANk wordt mijn opruimcoach

Op televisie kan je programma’s zien waarbij mensen hun hele huis vol hebben staan. Gelukkig was het niet zo erg met mij, maar ik zag wel dat ik iets moest doen. Op het internet zocht ik naar een opruimcoach in de buurt. Ik vond een aantal websites en zag toen ook de website metank.nl van opruimcoach Ank. Ik zag dat zij in de buurt haar bedrijf heeft en besloot om contact met haar op te nemen. Over de telefoon legde ik uit dat ik altijd erg zuinig ben met spullen en dat ik het moeilijk vind om dingen weg te gooien. Ik vroeg aan haar of ze misschien mij een keertje kon helpen met opruimen. Ik dacht dat als dit een succes zou worden, dan kon ik vaker van deze opruimcoach gebruik maken. Gelukkig gaf Ank aan dat ze langs kon komen en dat ze mij zou helpen. Het bedrag dat ik moest betalen voor de hulp vond ik niet veel en ik wilde het graag proberen.

Veel spullen weggegooid

Ik was gespannen toen opruimcoach Ank bij mij langs zou komen om te helpen met opruimen. Ik wilde niet dat zij zou bepalen wat ik zou moeten weggooien. Gelukkig probeerde ze mij zo goed mogelijk te begeleiden en kon ik alle keuzes maken. Het was in het begin last om te kiezen wat weg kon, maar uiteindelijk ging dat steeds beter. Samen met de opruimcoach heb ik veel dingen kunnen uitzoeken en daarna weggegooid. Ik wil in de toekomst vaker gebruik van haar hulp maken. Ik ben erg blij met de hulp van MetANk.

  • De kosten voor de coach zijn niet duur
  • Ik kan zelf bepalen wat ik opruim
  • We hebben al veel weggegooid