Is jouw gezondheid niet helemaal op orde of heb jij het idee dat jouw lichaam niet helemaal naar behoren functioneert? Dan kan een bezoek aan een orthomoleculair therapeut uitkomst bieden! Als wij aan ons lijf denken, dan denken we over het algemeen alleen in grote delen. We denken aan onze armen, benen en rug, om maar eens wat voorbeelden te noemen. Ook aan onze maag of darmen denken we wel eens, maar waarschijnlijk vooral als we hier last van hebben. Een orthomoleculair therapeut kijkt echter veel meer in detail, deze kijkt op het niveau van de cellen. Het is namelijk zo dat veel klachten die mensen ervaren terug te leiden zijn tot een niet goed functioneren van de cellen. Daarom is het ook van belang om echt op celniveau te denken. Als dit op orde is, dan zal het lichaam als geheel ook veel beter functioneren. Eigenlijk natuurlijk heel logisch, een geheel werkt pas goed als alle afzonderlijke delen ook goed werken. Dit is dus waar een orthomoleculair therapeut mee aan de slag gaat, ervoor zorgen dat alles op celniveau zo optimaal mogelijk functioneert.

Orthomoleculair therapeut van KANS Voedingsadvies

De aanpak van een orthomoleculair therapeut verschilt echter wel, alle therapeuten hebben toch zo weer hun eigen aanpak en hun eigen manier van werken. Als je kiest voor een behandeltraject bij KANS Voedingsadvies, dan zal professional Ans Goedemans op verschillende vlakken met jou aan de slag gaan. Er zal gekeken worden naar het gebruik van:

  • voeding
  • supplementen
  • kruidenpreparaten
  • verbeteren van de leefstijl

Als eerste is het altijd van belang om het eten wat je binnenkrijgt zoveel mogelijk te optimaliseren naar de behoeftes van jouw lichaam. Ieder mens is anders en voor iedereen zal de behoefte wat dit betreft dan ook weer ander liggen. De orthomoleculair therapeut van KANS zal met jou bekijken wat voor jou het beste dieet is, en dan bedoelen we dieet in de zin van eetpatroon. Door dit op de juiste manier samen te stellen, krijg je zoveel mogelijk die voedingsstoffen binnen die jij het hardst nodig hebt. Op die manier kan er vaak al een grote verbeteringsslag gemaakt worden. Veel mensen vergeten hoe belangrijk goed voedsel is en zij weten ook niet goed wat hun lichaam nodig heeft. Een goede orthomoleculair therapeut kan daar dus zeker hulp bij bieden.

Extra maatregelen

Maar voeding alleen helpt niet altijd voldoende en daarom zal een orthomoleculair therapeut ook zeker gebruik maken van andere mogelijkheden. Een belangrijk hulpmiddel is het gericht gebruiken van supplementen. Je kunt dan denken aan bepaalde vitamines, maar ook aan mineralen zoals magnesium, calcium of zink. Er wordt dan gekeken naar welke klachten jij hebt en op basis daarvan worden supplementen uitgezocht die dit kunnen verhelpen. Als jij bijvoorbeeld vaak last hebt van verkrampte spieren, dan kan magnesium uitkomst bieden. Ook het gebruik van kruidenpreparaten, ook wel fytotherapie genoemd, kan door orthomoleculair therapeut Ans Goedemans ingezet worden. En ook zal zij kijken naar jouw leefstijl, door hier gesprekken met jou over te hebben. Hoeveel beweeg je bijvoorbeeld en hoe deel jij je dagen in? Ook veranderingen hierin kunnen een zeer positieve uitwerking op jouw lijf hebben. Vaak is het de combinatie van de verschillende punten die het hem doet. Fijn aan deze orthomoleculair therapeut is dat iedereen bij haar terecht kan, van jong tot oud. Of het nu gaat om het helpen van baby’s die last hebben van darmkrampen of van ouderen die een te hoog cholesterol hebben, iedereen kan bij haar terecht. Ook kan zij helpen bij heel uiteenlopende klachten. Als je meer hierover wilt weten, kun je het best even kijken op haar website Kansvoedingsadvies.nl! Lees meer…