Het afscheid van een overleden dierbare is een ingrijpend moment in het leven. Waarschijnlijk heeft u tal van bijzondere momenten met elkaar gedeeld, waar u warme herinneringen aan koestert. Uw overleden moeder, vriend of buurman verdient dan ook een waardige uitvaart. M&M Flowers denkt in deze moeilijke dagen van afscheid nemen graag met u mee, om u te helpen een mooi rouwarrangement tot stand te brengen.

Het belang van een mooi rouwarrangement

Bloemen spelen voor veel mensen een belangrijke rol bij de mijlpalen van het leven. Zo ook op een begrafenis of crematie. De bloemen zijn vaak het eerste waar mensen aan denken wanneer ze voor zichzelf op een rijtje zetten wat er allemaal nodig is voor een uitvaartceremonie. Het samenstellen van een rouwarrangement kan tegenwoordig een hele klus zijn. Naast het traditionele rouwboeket zijn er tal van andere toepassingen denkbaar voor bloemen. Hierbij kunt u onder meer denken aan het volgende:

  • Decoraties
  • Rouwbedankjes
  • Bloemenkransen in allerlei vormen
  • Troostboeketten aan directe nabestaanden
  • Bloemen voor bij het graf (een zogenaamd ‘grafstuk’)

Het selecteren van de juiste bloemen en hun samenstelling is heel persoonlijk. Het is namelijk van belang dat zowel de uitvaart als het bijbehorende rouwarrangement goed passen bij de overledene. Een bos bloemen ter nagedachtenis aan een kalm en rustig iemand zal er anders uitzien dan een boeket voor iemand die bij leven altijd vol energie was. Daarnaast willen nabestaanden doorgaans voorkomen dat het rouwarrangement een te uitbundige uitstraling krijgt. Bij M&M Flowers begrijpt men als geen ander dat het rouwproces na een sterfgeval een tijd vol verdriet is, waarin u het liefst niet te veel aan uw hoofd heeft. Medewerkers nemen u dan ook het liefst zo veel mogelijk werk uit handen. Wanneer u wel met vragen zit of uw wensen uitgebreider wil uitleggen nemen de mensen van M&M Flowers hier vanzelfsprekend alle tijd voor.

Het samenstellen van een arrangement als onderdeel van een mooi laatste afscheid

Uiteraard stellen de medewerkers van M&M Flowers uw rouwarrangement samen met aandacht voor de persoon die de overledene tijdens zijn of haar leven is geweest. Tijdens gesprekken met medewerkers kunt u zelf meekijken met de mogelijkheden die de experts van M&M Flowers aanbieden. Dankzij hun ruime ervaring met het samenstellen van rouwarrangementen weet men bij M&M Flowers alles over bloemen en over de mogelijkheden die er zijn om bloemen te verwerken in boeketten en andere decoraties. Kies bijvoorbeeld voor een bloemenkrans in de vorm van een hart, of een krans in stervorm wanneer iemand een vrolijk en energiek leven heeft geleid. Vaak is ook een rouwlint onderdeel van een boeket of bloemenkrans. Het team van M&M Flowers adviseert u graag over een mooie tekst voor dit rouwlint, die past bij wat de overledene voor u betekend heeft. M&M Flowers draagt er zorg voor dat het rouwarrangement past binnen uw budget en bij de rest van de uitvaartceremonie. Zou u ook graag hulp willen hebben bij het maken van een rouwarrangement dat recht doet aan de persoon die uw overleden dierbare is geweest? Kom dan eens langs bij M&M Flowers in Den Haag, of neem in alle rust een kijkje op hun website, https://www.menmflowers.nl/rouwarrangement. Het team van M&M Flowers neemt graag de tijd om er samen met u voor te zorgen dat de uitvaart van uw familielid of goede vriend een mooie, persoonlijke plechtigheid wordt. M&M Flowers maakt trouwens ook bloemstukken voor andere gelegenheden, waarover u op de website meer kunt lezen.