Als mensen horen over voedingsadvies, dan denken zij meteen aan mensen met overgewicht die hulp nodig hebben bij het afvallen. En natuurlijk is een dergelijk advies ook heel goed besteed aan personen die last hebben van overtollige kilo’s en hier graag vanaf zouden komen. Als je wist hoe je dit moest doen, dan had je dit zelf immers al wel gedaan. Maar blijkbaar beschik je niet over alle nodige kennis en dan is het wel handig als een deskundige op dit gebied jou hierin kan adviseren. Maar een voedingsadvies is niet alleen nuttig voor personen die af willen vallen, het komt ook goed van pas bij:

  • medische aandoeningen waarbij voedsel een rol speelt
  • eetstoornissen en andere eetproblemen
  • emotie-eten

Om met dat laatste te beginnen, sommige mensen hebben er last van dat zij gaan eten als zij niet lekker in hun vel zitten. En dan wordt er natuurlijk niet gekozen voor een gezonde wortel of een komkommer, nee de neiging bestaat dan om een zak chips of een reep chocola open te trekken en op te eten. Zo leef je ongezonder dan je zou willen en kom je waarschijnlijk ook aan. Als je af wilt vallen, dan kun je wel gewoon een dieet gaan volgen, maar daarmee neem je het probleem van emotie-eten niet weg. Daar kun je wel wat apart voedingsadvies voor gebruiken!

Voedingsadvies helpt bij ziektes

Zoals hierboven aangegeven helpt voedingsadvies ook bij diverse medische aandoeningen. Het eerste waar je dan aan kunt denken, is diabetes. Diabetici krijgen altijd medicijnen voorgeschreven en zij moeten streng hun suikerinname in de gaten houden. Dat is heel veel werk en het innemen van medicijnen is nooit prettig. Het is echter gebleken dat bij een passend eetpatroon de problemen zo laag gehouden kunnen worden dat een deel van de diabetici niet langer van medicatie gebruik hoeft te maken of nog maar heel af en toe! Alle reden dus om hier eens een goed voedingsadvies voor aan te vragen! Dat geldt ook voor mensen die last hebben een hoge bloeddruk, ook dit kan vaak met een ander eetpatroon al voor een groot deel verholpen worden. En dan zijn er ook nog mensen die lijden aan allergieën of intoleranties. Simpelweg die zaken uit je menu schrappen die je niet mag hebben, kan er toe leiden dat je een tekort krijgt van bepaalde voedingsstoffen. Het is dus zaak om een gebalanceerd eetpatroon te creëren en met een goed voedingsadvies zal dit zeker lukken!

Kennis van voedsel en geest

Meestal als je naar een diëtist gaat, bezoek je een persoon die enkel kennis heeft van voeding. Dit is echter anders bij Matoeta, deze diëtiste heeft niet alleen kennis van voeding, maar ook van Jungiaanse dieptepsychologie. In haar voedingsadvies kan zij dan ook rekening houden met het effect van jouw geest op wat jij eet. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn bij emotie-eten, hierbij is het te simpel om een nieuw eetpatroon vast te stellen, er moet immers rekening gehouden worden met de reden waarom er op die momenten gegeten wordt. Haar voedingsadvies zal dan misschien ook wat anders zijn dan bij andere diëtisten het geval is! Zij gaat echt in op dieperliggende oorzaak van eetpatronen die jij hebt en dat wordt geprobeerd te veranderen. Alleen dan zal het je immers lukken om succesvol een langdurige verandering te bewerkstelligen. Wil jij meer weten over hoe zij dit aanpakt? Kijk dan eens op matoeta.nl! Ben jij op zoek naar voedingsadvies omdat je ziek bent, omdat je een allergie hebt, omdat je af wilt vallen of omdat je gewoon gezonder wilt worden? Dan is een bezoek aan Matoeta dus een heel goede keus!