Wat zijn de tarieven voor makelaarsOngeveer acht jaar geleden hebben mijn vriendin en ik ons eerste huis gekocht. We wilden graag een huis in mijn geboortedorp kopen. Ik kom uit een klein dorpje in de omgeving van Amsterdam en zij komt uit Amsterdam. Een belangrijke reden om naar dit dorp te verhuizen was dat de huizenprijzen veel lager waren. We huurden daarvoor een appartement in Amsterdam, maar waren veel geld kwijt aan de maandelijkse huur. We wilden graag een huis met een tuin en dat was bijna niet te betalen voor ons in Amsterdam. Het dorp is slechts een half uur rijden van Amsterdam, onze vrienden in Amsterdam waren nog gemakkelijk te bereiken. We namen een makelaar in handen die ons ging helpen met een geschikt huis te vinden. De tarieven voor makelaars waren niet zo hoog, volgens mij een paar procent. Onze makelaar vond een mooi huis met vier slaapkamers en een grote tuin. De huizenprijzen waren toen een stuk lager dan nu, maar met de tarieven voor makelaars moesten we toch een paar duizend euro betalen. Dit jaar wilden we graag ons huis verkopen. We hadden een erg mooi huis gevonden in hetzelfde dorp en konden dit voor een goede prijs kopen. De huizenprijzen waren flink gestegen in die acht jaar, maar ons huis was ook veel meer waard geworden. De koop van het nieuwe huis wilden we zelf regelen, maar voor de verkoop wilden we graag een makelaar inschakelen. We herinnerde ons dat we bij de aankoop van het huis de tarieven voor makelaars niet zo hoog waren, maar wisten niet hoe dat nu zat.

De tarieven voor makelaars bij een huisverkopen

Online wilden we graag opzoeken wat de huidige tarieven voor makelaars waren en kwamen toen de website makelaarkosten.nl tegen. We vonden de website van Makelaarkosten erg informatief. We konden hier lezen wat een verkoopmakelaar allemaal doet en waarom het handig is om samen te werken met een verkoopmakelaar. Een verkoopmakelaar helpt met het hele verkoopproces en neemt veel werk uit handen. Daarnaast helpt een verkoopmakelaar met het vaststellen van de juiste verkoopprijs. Een verkoopmakelaar kost niet alleen geld, maar kan er ook voor zorgen dat je het huis duurder verkoopt. Nadat een verkoopprijs is vastgesteld, helpt de makelaar ook met de promotie van het huis. De woning wordt geplaatst op verschillende verkoopsites, soms wordt een advertentie geplaatst in een lokale krant en wordt er een brochure gemaakt. Een makelaar maakt veel kosten om een huis te verkopen. Bij bezichtigingen van een huis is de makelaar ook vaak aanwezig en er worden veel uren gestoken in het verkopen van het huis. Nadat we dit allemaal hadden gelezen waren we zeker dat we een verkoopmakelaar wilden inschakelen. Gelukkig konden we via de website van Makelaarskosten de tarieven voor makelaars in de omgeving opvragen. We kregen verschillende offertes binnen en zagen dat er kleine verschillen zaten tussen de tarieven. We spraken een aantal makelaars en maakten daarna een keuze.

Snel ons huis verkocht   

Binnen een paar maanden hadden we ons oude huis al verkocht. De makelaar had haar best gedaan om het huis voor een goede prijs te verkopen. Wij vonden het bedrag dat wij aan tarieven voor makelaars moesten betalen een juist bedrag. Een makelaar is vaak niet goedkoop, maar helpt met veel onderdelen van het kopen, of verkopen van een huis. Wij waren erg blij met de website van Makelaarskosten

  • We konden veel informatie lezen over wat een makelaar doet
  • We konden de tarieven van makelaars in de buurt opvragen
  • We konden gemakkelijk de tarieven vergelijken en de juiste makelaar kiezen